Marc-eting

4 Redenen waarom je geen animatie video moet laten maken door een animatie bedrijf

4 Redenen waarom je geen animatie video moet laten maken door een animatie bedrijf

Animatie video’s zijn helemaal de trend. Veel websites hebben tegenwoordig wel een (uitleg-)animatie laten maken door een animatie bedrijf. Op het eerste gezicht logisch, want met een animatie kun je heel kernachtig iets aan je bezoekers vertellen. Bijvoorbeeld welke geweldige voordelen je product heeft, of hoe belangrijk het is dat de kijker zich inzet voor jouw doel. Zelfs overheidsinstanties gebruiken animaties om hun beleidsplannen voor het publiek toegankelijk te maken. Dus waarom zou jij geen animatie laten maken? Donker Media geeft een paar belangrijke redenen

#1 Je website is te traag

Uit onderzoek blijkt dat 93% van de marketeers gebruik maakt van animaties en video. Dat is omdat 88% van de websitebezoekers langer op je site blijven hangen. Bovendien bezoekt 41% van deze bezoekers meer pagina’s dan wanneer geen video gebruikt wordt. Ook email nieuwsbrieven zijn veel effectiever met een (animatie) video, er wordt namelijk twee tot drie keer zo vaak doorgeklikt. En al die mensen op je site kost natuurlijk bandbreedte. Animatie video’s zijn dus zeker niet aan te bevelen wanneer je website op een oude server draait.

#2 Je kunt de vraag niet aan

Hoewel het lastig meetbaar is, is duidelijk dat animatie video’s leiden tot een hogere conversie. Dat betekent dat een groter percentage van je bezoekers een bestelling plaatst. En aangezien je animatie al meer bezoekers oplevert (zie vorige paragraaf) betekent dat: heel veel extra bestellingen. Het wordt dus druk met de orderafhandeling. Door af te zien van animatie bespaar je je medewerkers een hoop stress, of zelfs hogere loonkosten doordat je extra personeel moet aannemen.

#3 Het gaat toch om de inhoud?

Zo een animatie video ziet er leuk uit. Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud. Als je niet gelooft in een mooie verpakking, dan is een animatie video niets voor jou. Liever stuur je je potentiële klant een uitgeprinte PDF sturen, met daarop alle informatie. Liefst met lettergrootte 9, zodat je extra veel informatie op een A4-tje kwijt kunt. Animaties van een animatie bedrijf bieden (noodgedwongen) geen ruimte voor details en uitweidingen, die kunnen alleen de kern van je boodschap bespreken.

#4 Je marketingbudget moet op

Elk jaar wordt het marketingbudget vastgesteld op hetzelfde percentage van de omzet. Met animaties stijgt je omzet. Dat betekent dat je meer geld moet uitgeven aan marketing. Dus moet je nog meer campagnes verzinnen voor je bedrijf. Maar die leveren nog meer omzet op, zodat je nóg harder moet werken om je marketingbudget op te krijgen.

En animatie video van een animatiebedrijf zijn zó kosteneffectief dat die ook niet echt helpen om je marketingbudget tespenderen. Beter koop je een televisiespotje in. Die zijn lekker duur en leveren een stuk minder op. Je budget is snel op en je houdt tijd over voor andere dingen. Bijvoorbeeld op Facebook kijken naar animatievideo’s van de concurrent, die gedeeld worden door je vrienden.

Niet overtuigd? Neem contact op met animatie bedrijf Donker Media

Zijn bovengenoemde redenen niet overtuigend genoeg? Neem dan eens contact op met Donker Media uit Eindhoven. Dit bedrijf is gespecialiseerd in (uitleg-) animaties en kan je misschien overtuigen. Als je écht een animatie wilt, dan kunnen zij hem voor je maken. Je kunt Donker Media bereiken via email en telefoon.