Ouderen blijven langer zelfstandig dankzij een mantelzorgwoning

Steeds meer hulpbehoevenden verhuizen tegenwoordig naar een mantelzorgwoning. Dit is een speciale woning die is aangepast voor mensen (veelal ouderen) die mantelzorg ontvangen. Deze woning wordt doorgaans geplaatst achter op het erf van familieleden die de mantelzorg verlenen. Dankzij een mantelzorgwoning hoeven ouderen niet meteen naar een verzorgingstehuis wanneer ze zorg nodig hebben. Veel ouderen vinden het dan ook fijn om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Wanneer u een specialist als Blommers Bouwsystemen B.V. inschakelt voor het realiseren van een mantelzorgwoning weet u zeker dat de woning een paleisje wordt waar ouderen, bijvoorbeeld uw ouders, aangenaam zullen wonen. Dit bedrijf heeft namelijk al diverse mantelzorgwoningen met succes ontworpen en gebouwd.

Verleen mantelzorg dichtbij huis dankzij een mantelzorgwoning

Heeft één van uw ouders mantelzorg nodig? Dan kan het heel wat tijd kosten om steeds weer naar uw ouders hun huis te rijden om de nodige zorg te verlenen. Blommers Bouwsystemen B.V. is de ideale partner voor u in deze situatie. Een oplossing hiervoor is om uw ouders bij u thuis te laten inwonen in een speciale mantelzorgwoning. U wilt uw ouders natuurlijk niet zomaar in een schuurtje huisvesten. Integendeel zelfs, u wilt dat uw hulpbehoevende ouders een zo aangenaam mogelijk onderkomen hebben. Daarom is het raadzaam om een specialist als Blommers Bouwsystemen B.V. in te schakelen voor het realiseren van de mantelzorgwoning. Dit bedrijf biedt niet alleen maatwerk oplossingen voor uw mantelzorgwoning, maar realiseert ook keer op keer de prachtigste gebouwen.

Niet langer een vergunning nodig voor het plaatsen van een mantelzorgwoning

Heeft u ruimte over in uw tuin en zou u daar graag een mantelzorgwoning laten bouwen? Dan kunnen wij u ongetwijfeld verblijden met het feit dat het tegenwoordig niet langer nodig is om een vergunning aan te vragen voor het bouwen van een mantelzorgwoning. Hiermee bespaart u zichzelf een hoop moeite. U hoeft namelijk niet meer eerst naar de gemeente voor het aanvragen van de vergunning voor de mantelzorgwoning, maar kunt direct naar een bouwbedrijf stappen voor de realisatie ervan. Wel is het nog steeds aan te raden om voor het bouwen van een mantelzorgwoning in zee te gaan met een bedrijf dat op de hoogte is van de regelgeving omtrent mantelzorgwoningen, zoals Blommers Bouwsystemen B.V. Zij hebben in het verleden al diverse prachtige mantelzorgwoningen gerealiseerd en weten daarom ook precies aan welke eisen dit type woning moet voldoen.