Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Guy Munneke, stukadoor Zeist en omgeving

Het laten bepleisteren door Guy Munneke, stukadoor in Zeist, van muren en plafonds is een van die mooie klussen die al het harde werk dat vooraf is verricht, afmaakt. Natuurlijk is het ook een rommelige klus, dus het loont zeker de moeite om ofwel de te stuken ruimte leeg te maken door al het meubilair tijdelijk naar een andere ruimte te verplaatsen, of het op zijn minst goed te af te dekken. Maar dat laatste zorgt hoe dan ook voor oponthoud tijdens het werken.

Voorbereidingen voordat Guy Munneke Zeist aan de slag gaat

Door ervoor te zorgen dat uw muren klaar zijn om gestuct te worden, bespaart u geld als het gaat om het betalen van de stukadoor in Zeist. Hoewel de meeste stukadoors graag oud pleisterwerk verwijderen of nieuwe gipsplaten repareren, zal dit alles de tijd die ze aan hun werk besteden verlengen en hun eindrekening verhogen.

De kamer voorbereiden

Voordat de klus kan beginnen, is het zoals al eerder geschreven erg fijn wanneer u de ruimte kunt ontruimen en alles kunt afdekken wat echt niet uit de kamer kan worden gehaald. Want stucwerk is hoe goed je ook je best doet, toch een rommelige klus. En voorkomen is altijd beter dan genezen. Verwijder de plinten, het is namelijk veel fijner voor het verloop van de werkzaamheden als er geen plinten zijn waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het stuken.

Alternatieven voor stukwerk

Veel nieuwe huizen worden tegenwoordig helemaal niet meer bepleisterd. Meestal gaat het om binnenmuren of stucwerk, maar soms worden ook de binnenwanden van buitenmuren gewoon met gipsplaten bekleed voordat ze worden overschilderd of behangen. Natuurlijk is de belangrijkste reden hiervoor de kosten, dus er is geen stucadoor nodig. In plaats daarvan worden de schroefgaten eenvoudig opgevuld, de voegen tussen de platen bedekt met een tape (gaasje) en vervolgens voegmiddel, en je bent klaar om af te werken. Hoewel deze methode goedkoper is dan stucwerk, moet er wel op worden gelet dat als gipsplaten te nat worden, ze zwakker worden en dan kan de papieren bovenlaag van de gipsplaten als niet voorzichtig bent al snel beschadigingen oplopen. Gipsplaat is ook zeer absorberend, dus het moet eerst worden afgedicht voordat u gaat schilderen.