Marceting
Image default
Offers

Wat is payrolling?

Jouw bedrijf groeit steeds sneller. Dit is natuurlijk mooi, maar het brengt ook problemen met zich mee die voor jou misschien niet te overzien zijn. Eén van die problemen is bijvoorbeeld dat het groeiende personeelsaantal steeds lastiger te onderhouden valt. Hiervoor is een perfecte oplossing: payrolling.

Functie payrolling

Payrolling zorgt ervoor dat jij jouw personeelszaken uit handen geeft aan een payrolling organisatie. Zij zorgen er vervolgens voor dat jouw werknemers de service krijgen die ze gewend zijn van jou te krijgen. Zo betaalt de payrolling organisatie de lonen uit, en zorgen zij voor de administratie van lonen, maar ook van verlofaanvragen en ziekmeldingen. De werknemers die onder deze regeling vallen, zullen ook niet bij jouw bedrijf onder contract staan, maar bij de gekozen payroll organisatie. Jouw medewerkers zullen in principe niks merken van dit verschil; jouw werk wordt in principe voor je gedaan.

Voordelen payrolling

Er zijn veel voordelen aan payrolling. Eén daarvan is zojuist al genoemd: het neemt werk van jou af. Dit is erg fijn, vooral als jouw bedrijf hard groeit. Het is op zo’n moment belangrijk om je hoofd bij je eigen werkzaamheden te kunnen houden. Maar, payrolling heeft niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor jouw werknemers. Payroll organisaties zijn gespecialiseerd in personeelszaken, en kunnen hierdoor ook een perfecte service hierin bieden. Dit is voor jouw personeel fijn, want zij hoeven zich geen zorgen te maken over of zij hun salaris op tijd uit betaald krijgen, of over hun verlofaanvragen. 

Verschillende contracten

Als je via payrolling iemand aanneemt, betekent het niet gelijk dat je deze medewerker een vast contract moet geven. Deze mogelijkheid is er natuurlijk wel, mocht die behoefte er zijn. Het is ook mogelijk om een tijdelijk ULV contract aan te bieden, van bijvoorbeeld een jaar. Dit werkt in principe hetzelfde als een 0-uren contract: een medewerker krijgt hier geen vast urenaantal aangeboden.

Ben je geïnteresseerd?

Heb jij vragen over payrolling, of ben jij geïnteresseerd in deze service? Neem dan eens een kijkje op de website van Payroll Select. Hier wordt uitgebreid informatie gegeven over hoe payrolling precies werkt, en wat het voor jouw bedrijf precies kan doen. Heb je hier hulp bij nodig? Dan is het mogelijk om met Payroll Select te kijken naar de mogelijkheden; zij zullen je graag helpen om samen met jou de perfecte payroll-service te vinden voor jou. 

 

https://www.payrollselect.nl/