Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

De kracht van social media marketing

We kunnen er tegenwoordig bijna niet meer omheen: vrijwel iedereen maakt tegenwoordig gebruik van Social Media. Misschien wel voor jezelf, om je contacten te onderhouden. Maar het kan ook zo zijn dat je social media inzet voor je bedrijf of onderneming. In dat geval kan enige kennis over social media marketing zeker goed van pas komen! Social media marketing is een techniek in de marketingwereld waarbij social media wordt ingezet als hoofd marketing communicatie doel. Het is eigenlijk een soort van interactieve vorm van marketing waarbij het aangaan van een dialoog centraal staat. Maar waarom is social media marketing zo succesvol? Het is eenvoudig, vernieuwend en het loopt via het internet.

Wat is social media precies?

Social media kanalen zijn online platforms waarop je als gebruiker zelf content kunt verzorgen in de vorm van teksten, afbeeldingen en video’s. Maar je kunt daarnaast ook reacties plaatsen op de content van vrienden, familie en kennissen. Een aantal bekende social media platformen zijn: Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Elk social media kanaal heeft zijn eigen unieke kracht. Zo staat Twitter er bijvoorbeeld om bekend dat je tekstuele content maximaal 140 tekens mag bevatten. Bij Instagram staat juist het plaatsen van foto’s en video’s centraal. Wanneer je social media marketing wil gebruiken om een bepaalde doelgroep te bereiken, is het erg belangrijk dat je weet op welke social media accounts je doelgroep te vinden is.

Hoe vind ik mijn doelgroep op social media?

Het vinden van je doelgroep op social media bied veel voordelen. Je hoeft alleen gebruik te maken van de social media kanalen waar zij zich op bevinden; je kunt je gaan specialiseren in deze kanalen; je kunt social media gaan gebruiken als vorm van webcare. Ben je al bezig met social media marketing, maar weet je eigenlijk nog niet precies waar je je doelgroep kunt vinden? Zorg dan dat je dit zo snel mogelijk doet, misschien maak je nu zelfs wel gebruik van de verkeerde kanalen..

http://www.siege-marketing.nl/