Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Google Analytics

Je kunt met Google Analytics heel makkelijk je bezoekersstatistieken en hun gedrag bekijken. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de prestaties van jouw website, zo kun je dan ook uiteindelijk zien of de gewenste doelstellingen gehaald kunnen worden of gehaald zijn. Het is ook heel belangrijk om te weten een ook een enorme pluspunt, het is gratis, je hoeft er gelukkig ook helemaal niks voor te betalen. Dus waarom zou je het niet gebruiken het kost je niks, en het helpt je veel meer met site om er meer uit te halen. In het begin kan het nog moeilijk zijn maar na mate het gebruiken ervan, leer er ook snel mee omgaan.

Hoe werkt het?

Je hebt een trackingcode op je website door die code werkt Google Analytics. Die code registreert de clicks op jouw website. Dit zorgt ervoor dat je veel interessante website dat krijgt en geeft antwoord op vragen die je hebt. Die vragen kunnen zijn: wat doen mijn bezoekers op mijn site, via welke kanalen komen mijn bezoekers op mijn site en natuurlijk hoeveel bezoekers krijg ik op mijn site.Google Analytics verdeeld de dat die het heeft gemaakt in vier verschillende onderdelen. Het wordt verdeel in: doelgroepen, dat betekent: wie bezoeken je site? Waar komen de bezoekers vandaan(verkeer) , Welke pagina’s bekijken je bezoekers(inhoud) en natuurlijk wat levert jou website op?(Conversies) Het is ook mogelijk om jou live te volgen. Dan kun je gelijk zien waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bekijken en hoelang ze op je website zijn. Maar wordt bedolven onder data van Google Analytics. Want we weten dat Google Analytics heel veel data geeft. En dan hebben we het nog niet eens over geavanceerde doelgroep segmenten, conversiepaden en handmatige ingestelde data variabelen gehad. Snap je wat ik bedoel? Je krijgt zoveel informatie ook van dingen die je niet eens begrijpt, dus pas ermee op dat je niet in de war raakt. Door het gebruiken van Google Analytics kun je antwoorden krijgen op vragen of jouw website strategie wel werkt. Je kunt dan snel zien of het allemaal wel loopt zoals als jij dat wilt. Zo niet? dan moet je aanwijzingen geven waar je je website beter moet structureren. Maar je moet wel zelf die aanwijzingen zien want die worden die aangegeven door Google Analytics.

Kort samengevat

Google Analytics kan je goed helpen in het verbeteren van je site want je ziet meteen alles. Het een ander voordeel is gewoon dat het je niks gaat kosten met het gebruik ervan. Maar je moet er wel mee leren omgaan. Als je net begint houd het dat bij de standaard dingen en denk niet meteen dan je alles snap. Want je krijg van Google Analytics zoveel informatie dat je draad makkelijk kwijt kunt raken, dus hou het in het begin gewoon lekker simpel. Na mate dat je meer weet en ervaring hebt kun je er meer mee gaan doen. Het andere is ook dat je zelf de aanwijzingen moet zien want dat doet Google Analytics niet voor je. Maar over het algemeen is het een goede tool die je erg kan helpen, en waarom zou je het dan niet doen?

http://www.smpa.nl/