Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Marketing via internet werkt beter dan traditionele marketing

Online marketing biedt vele mogelijkheden

Online marketing wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Door de toegenomen mogelijkheden van digitalisering en interactiviteit die het internet met zich mee brengt, is een aantal wensdromen van de marketeer uitgekomen. Internet maakt marketing effectiever: de marketing doelstellingen kunnen met minder inspanning worden gehaald.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

  • Kan veel informatie over potentiele klanten verzamelen.
  • Kan informatie ‘op maat’ aan te bieden.
  • De effecten van marketingcommunicatie via internet op de verkopen zijn zeer goed meetbaar.
  • Een grote mate van interactiviteit met de klant is mogelijk.
  • De informatiebehoefte van klanten kan op een eenvoudige manier worden bevredigd.

Online marketing is zeer efficiënt

Tevens is online marketing veel efficiënter dan traditionele marketing:

  • Grote hoeveelheden informatie kunnen met de potentiele klanten worden uitgewisseld tegen lage kosten.
  • Het marketingbudget kan doelgerichter worden ingezet. Dit komt doordat de effecten van marketingcommunicatie goed meetbaar zijn

Internet maakt geïndividualiseerde productie makkelijker

Internet heeft een de overgang van massamarketing naar individuele marketing versneld. Het doel van individuele marketing is het volledig op maat maken van producten of marketing voor een individuele klant. Doordat het profiel van de individuele klant bekend is, is het mogelijk om ‘aanbod op maat’ te realiseren. Internet maakt de geïndividualiseerde productie dus vele malen makkelijker. Zo kan je via het internet heel gemakkelijk wenskaarten of T-shirts laten maken met bijvoorbeeld je eigen foto of tekst erop. Tevens kan je bij gedigitaliseerde diensten advies of informatie krijgen op de momenten dat jij dit graag wilt hebben. Geïndividualiseerde distributie van bestelde goederen of diensten is op het internet zeer gebruikelijk. Wanneer je bijvoorbeeld tickets voor een festival besteld, kan je deze op ieder moment zelf uitprinten. Een pakketje bestellen via het internet is ook ontzettend makkelijk. Zo is het pakketje in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Dit scheelt veel tijd en inspanning, je hoeft immers niet helemaal naar de winkel te rijden om het pakketje op te komen halen.

https://www.teamnijhuis.nl/