Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Meer klanten met internet voor lokale ondernemers

Vaak is er voor lokale ondernemers veel te halen met het online beter vindbaar zijn. Zo kunnen Almeerse ondernemers met Seo Almere een aantal extra klanten per maand werven met zoekmachine optimalisatie.

Maar ook ondernemers die in andere provincies werkzaam zijn kunnen hun bereik via internet vaak aanzienlijk vergroten.

Het voordeel van Lokale zoekmachine optimalisatie

 

Omdat er bij Lokale zoekresultaten vaak minder concurrentie is kan het voor internet marketingspecialisten vaak een stuk makkelijker zijn om een positief resultaat te behalen.

Natuurlijk is het wel zo dat landelijke termen meer zoekvolume hebben maar dat betekend niet per definitie dat lokaal vindbaar zijn minder waard is.

Om een voorbeeld te geven is het voor een bakker in Limburg helemaal niet relevant om in Groningen vindbaar te zijn wanneer er alleen kan worden afgehaald bij de bakkerij.

In dit geval is het dus veel interessanter om in Limburg op de term “Bakkerij in Limburg” goed vindbaar te zijn omdat de kans veel groter is dat dit door iemand wordt ingetypt die in de buurt woont.

Lager zoekvolume betekend vaak ook minder concurrentie!

 

Zoals ik net al heb geschreven is de concurrentie op termen met een laag zoekvolume vaak minder waardoor het makkelijker is om in de eerste paar resultaten in een zoekmachine te verschijnen.

In bijna elke plaats zijn er veel verschillende bedrijven die hier veel extra omzet uit kunnen halen.

Hoe vind ik iemand die mij lokaal beter vindbaar kan maken?

 

Als je er zeker van wilt zijn dat een seo specialist jou goed kan helpen zou ik beginnen met het zoeken op een lokale term, om Almere als voorbeeld te nemen zou je dan kunnen zoeken op zoekmachine optimalisatie specialist Almere.

Diegene die hier in de eerste paar resultaten verschijnt heeft overduidelijk verstand van het beter vindbaar worden op lokale termen (anders zou hij daar niet staan!).

Dit kan je in elke plaats in Nederland toepassen!

Let ook op betrouwbaarheid en de opzet van de website!

 

Omdat online vindbaar worden ook veel te maken heeft met jouw eigen website is het ook hier belangrijk dat je bij de zoektocht naar een partij die jou kan helpen hierop let.

De punten die belangrijk zijn lees je hieronder:

–          Kijk of de website goed werkt

–          Probeer een duidelijke aansporing tot actie te vinden in de vorm van een button of koptekst (dit wordt ook wel een call-to-action genoemd en zorgt ervoor dat een website bezoeker kan worden omgetoverd tot klant, dit wil jij ten slotte ook bereiken!).

–          Kijk of er voldoende content aanwezig is op de website (bijvoorbeeld in de vorm van een blog).  Lees hier meer over de voordelen van bloggen.

–          Zorg dat de website vertrouwen uit straalt.

De reden waarom in jou adviseer om hierop te letten is dat het partij waarmee je gaat samenwerken in ieder geval de kennis moet bezitten om dit ook op jouw website te implementeren.

Het online beter vindbaar worden is namelijk maar een deel van het online klanten werven. Het 2e deel is namelijk de bezoekers die je op jouw website krijg aanzetten tot actie zodat je hier ook wat aan verdient!

Succes met het inzetten van online marketing!