Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat is een chatbot?

Wij gaan je hier haarfijn uitleggen wat een chatbot is. Na het lezen van dit artikel weet je wat chatbots kunnen betekenen voor je bedrijf en hoe je er zelf een kan krijgen. Dit artikel is geschreven met behulp van SMIDIT, echte chatbot experts.

Chatbots zijn bots die een voor gedefinieerd gesprek aan gaan met potentiële klanten. Je geeft mensen verschillende opties in het gesprek, waardoor elk gesprek van tevoren al is vastgelegd.

Chatbots zijn een vorm van hyperpersonalisatie. Ook al is het gesprek al vastgelegd voor de lezer, toch voelt dat niet zo aan. Op een menselijke manier vindt er interactie plaats. De voorgeschotelde content past precies op de behoefte van de klant, deze kiest namelijk zelf alle opties.

De automatische gesprekspartners zijn een vorm van Messenger marketing en conversational design. Het is mogelijk om via Facebook Messenger een bot te krijgen. Ook via andere websites / aanbieders zoals landbot kun je zelf een chatbot maken. WhatsApp laat het momenteel nog niet toe om een chatbot te maken, toch is het al wel mogelijk om een chatbot te hebben op WhatsApp. Facebook ondersteund het gebruik van chatbots volledig.

Messenger marketing en conversational design

Dit zijn twee vaktermen waar chatbots een onderdeel vanuit maken. Onder Messenger marketing valt het gebruik van Messenger apps zoals Facebook, WhatsApp en WeChat om klanten te werven. Met conversational design wordt bedoelt dat je van tevoren het klantgesprek al ‘ontwerpt’. Via een bot leg je namelijk van tevoren al het hele gesprek vast. Tenslotte zijn de chatbots ook nog een vorm van marketing automation. Ze zijn namelijk 24/7 beschikbaar. Na het instellen hoef je er nooit meer naar om te kijken. Ideaal om dus een groot publiek te bereiken terwijl je gewoon in je bed kan blijven.

Enthousiast geworden over chatbots? Meer weten? Een chatbot laten maken? SMIDIT helpt je op weg met je nieuwe Messenger marketing campagne.

https://www.smid-it.nl/chatbots/