Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Content marketing boeit

Het is content marketing binnen internet marketing dat ervoor moet zorgen dat uw doelgroep geboeid raakt en blijft voor uw website. Hoe meer aandacht uw website krijgt, hoe meer verkeer, hoe meer klanten, dus meer omzet en dat kunt u bereiken met de juiste inhoud dankzij content marketing. Content marketing is het onderdeel (waarschijnlijk het belangrijkste) binnen internet marketing, verantwoordelijk voor alles wat met de inhoud van uw website te maken heeft. En zonder content marketing geen inhoud voor de artikelen die u moet gebruiken bij artikel marketing om uw website te promoten. Voor content marketing zijn enkele disciplines van belang, tekstschrijven, design en creativiteit. Daarnaast moet er kennis van het onderwerp aanwezig zijn. Content marketing moet zorg dragen voor relevante inhoud, de zoekmachines waarderen slechts websites wanneer de inhoud (zeer) relevant is, hetzelfde geldt voor de ondersteunende sites vanuit artikel marketing.

Teksten voor content marketing

Zoals hierboven beschreven moet de inhoud (zeer) relevant zijn bij content marketing. Dit begint bij de teksten. Een website die bijvoorbeeld gaat over internet marketing moet een tekst bevatten die geheel gewijd is aan internet marketing, of direct hieraan gerelateerde zaken. De tekst moet in goed en aansprekend Nederlands geschreven zijn en eigenlijk geldt hier het fenomeen, hoe meer worden, hoe beter. Een minimum van 500 woorden voor een website (maar liever 2.000) is het minste en voor ondersteunende websites vanuit artikel marketing zijn ongeveer 400 woorden het aantal waar minimaal aan voldoen moet worden. Daarnaast is van belang dat het primaire zoekwoord (of zoekbegrip), laten we zeggen in dit geval “internet marketing”, ongeveer 4 procent moet zijn. Met andere woorden bij een tekst van 1.000 woorden, moet “internet marketing” ongeveer 40 maal vermeld worden. Overigens moet men vanuit artikel marketing, om vanuit ondersteunende sites uw website te promoten, dit primaire zoekwoord (of zoekbegrip) maximaal voor 10% op het totaal aantal artikelen als ankertekst gebruiken. Dee overige 90% moet men verdelen over frases en eventuele “harde” URLs.

Design en content marketing

Relevantie is essentieel binnen content marketing. Dat betekent dat een website over internet marketing er modern uit moet zien en de afbeeldingen en/of video´s moeten een duidelijke relatie met internet marketing (of een onderdeel daarvan, bijv. content marketing) hebben. Een klassieke site met afbeeldingen van oude kastelen wordt niet gewaardeerd. De naamgeving van de afbeeldingen en/of video´s is ook van belang. Hier moet ook weer een duidelijke relatie gelegd kunnen worden naar, in dit voorbeeld, internet marketing. Wanneer uw met uw content marketing deze zaken in acht neemt en er daarnaast steeds voor zorgt dat uw inhoud uniek is (“duplicate content” wordt door zoekmachines gestraft), zal uw content marketing bijdragen aan het succes waarvoor u uw website heeft opgezet en zorg dragen voor meer omzet. Zoals de titel al zegt, content marketing moet boeien.