Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Het belang van extern linken

Wat houdt extern linken precies in?

Externe links zijn een soort hyperlinks die verwijzen naar een bepaalde pagina of document die op een ander hoofddomein staan dan vanaf waar er wordt gelinkt. Het verkrijgen van deze externe links wordt door veel SEO-specialisten gezien als een zeer belangrijke factor om een hogere positie binnen een zoekmachine te kunnen verkrijgen. Elke links telt namelijk als een ware ‘stem’ voor de website waarvoor gelinkt wordt. 

Wat is het belang van externe links?

Aangezien externe links zeer belangrijk zijn om hoog te kunnen ranken in de zoekmachines, is het belangrijk je SEO-activiteiten hierop af te stemmen. Externe links wegen voor zoekmachines zeer zwaar mee in de rankings omdat zij een indicatie geven van de populariteit van de website. Het moet namelijk wel een goede reden hebben om vanaf de ene website naar een andere website te linken. 

Door linkbuilding worden de externe links verkregen

Linkbuilding is het proces van identificeren en opbouwen van relaties (links) tussen websites en webpagina’s, zodat via links op relevante websites bezoekers worden aangetrokken. Er zijn verschillende mogelijkheden om te linkbuilden:

• Handmatig aanvragen

• Competitieve linkacquisitie

• Links via embedded inhoud

• Linkbaitcampagnes

• Content, technologie en API-licentie

• Partnerschappen, linkruil en uitwisselen

• Links kopen

• Terugvorderen of heractiveren van links

Een natuurlijk linkprofiel is een pre

Linkbuilding is dus zeer belangrijk om een betere positie binnen een zoekmachine te kunnen verkrijgen. Echter vereisen zoekmachines dat dit proces ‘natuurlijk’ gebeurt. Dit houdt in dat de tekst uniek is, computers mogen er dus niet aan te pas komen. Tevens mogen er niet teveel teksten voor een bepaald zoekwoord worden geschreven, een zoekmachine rekent dit ook tot een onnatuurlijk linkprofiel. Wanneer een linkprofiel onnatuurlijk is geeft een zoekmachine een ‘penalty’, deze penalty houdt in dat de pagina op een bepaald zoekwoord weer helemaal onderin de resultaten eindigt. 

http://www.teamnijhuis.nl