Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Seo en Sea

Er zijn heel veel vormen van internet marketing, maar dit zijn toch echt wel bekendste. SEO en SEA. Bijna iedereen heeft er al wel eens van gehoord. Heel vaak zie je ook dat bedrijven dit toch wel interessant vinden, en bijvoorbeeld offertes opvragen. Ze weten dan vaak nog niet wat het inhoud. In dit artikel wordt aandacht besteed aan SEO (Search Engine Optimization) en aan SEA (Search Engine Advertisement). Er wordt besproken van wat dit inhoud en er wordt uitleg gegeven over eventuele samenwerking met SEO en SEA.

SEO (Search Engine Optimization)

Als je bijvoorbeeld een zoekwoord intypt in Google, dan zie daarna een pagina verschijnen met allerlei zoekresultaten. Vaak wil je bij sommige zoekresultaten er wel tussen staan. Bij SEO probeer je zo hoog mogelijk te ranken bij sommige zoekwoorden. Dit is interessant omdat het meer naamsbekendheid oplevert en de kans op een conversie is hoger dan voorheen. Daarom kiezen veel bedrijven voor internet marketing. Maar SEO is maar een klein deel van Internet Marketing! Er is ook nog SEA. In de volgende paragraaf van deze alinea lees je daar meer over.

SEA (Search Engine Advertisement)

Bij deze vorm probeer je ook zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachine met sommige zoekwoorden. Hierbij doe je dit ook voor dezelfde reden. Alleen bij SEA adverteer je in de zoekmachine, waarbij je moet betalen voor iedere klik op jouw pagina.

Het verschil tussen beide

Er is veel verschil tussen SEO en SEA. Bij SEA kom je direct bovenaan in de zoekmachine en bij SEO moet je even wachten. Daarom hangt het af van de prioriteiten van bedrijven. De kans op conversies neemt vaak met een behoorlijk percentage toe als je aan internet marketing doet. Dit komt omdat iedereen tegenwoordig zoekt met de zoekmachine. Het feit is en blijft dat je SEO en SEA prima met elkaar kunt inzetten.

http://www.smpa.nl/