Marceting
Image default
Business / Marketing and Advertising

Welke producten kunnen worden gemaakt door een spuitgietbedrijf?

Een spuitgietbedrijf zoals HSV-TMP is heel veelzijdig in het fabriceren van een groot aantal onderdelen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Bij het maken van een product dat gegoten kunststof onderdelen vereist, afhankelijk van het type toepassing en het type onderdeel dat u wilt produceren, heeft u verschillende processen om uit te kiezen. Een van de meest populaire processen om hoge kwaliteit en kosteneffectieve kunststof onderdelen te bereiken is spuitgieten.

Een spuitgietbedrijf kan miljoenen onderdelen produceren

Een spuitgietbedrijf maakt gebruik van het proces dat spuitgieten heet. Tijdens zo’n productieproces kunnen grote volumes, van duizenden tot zelfs miljoenen worden geproduceerd. De gesmolten hars wordt in een holle mal geïnjecteerd tot deze volledig gevuld is. Het spuitgietproces vindt plaats onder hoge temperaturen en extreme druk zodat de binnenkant van de mal voldoende gevuld wordt met gesmolten kunststof hars of vloeibare polymeren. De vormen worden dan gekoeld om voltooide plastic delen vrij te geven. Het proces is ook nog eens zeer veelzijdig.

Typische producten gemaakt met kunststof spuitgieten

Kunststof flessen zijn de meest voorkomende producten die met miljarden per jaar worden vervaardigd, variërend in meerdere vormen en maten. De plastic flessen voor drinkwater en andere dranken worden meestal gemaakt van polyethyleentereftalaat (PET), omdat het materiaal zowel sterk als licht is.

Elektronische behuizingen worden ook vrij vaak vervaardigd door een spuitgietbedrijf. Gebruikt in apparaten zoals afstandsbedieningen, computers, televisies, medische apparatuur en andere elektronische componenten voor de consument, worden alle behuizingen geproduceerd door middel van spuitgieten.

Speelgoed: Stelt u zich een bouwmateriaal voor dat licht van gewicht en duurzaam is en niet corrodeert; het is verkrijgbaar in vele maten en kleuren en is ontworpen voor een eenvoudige en nauwkeurige montage. Het Lego-merk van bouwsteen die door iedereen wordt herkend, is gemaakt van stevige kunststof korrels die worden verhit tot ze vloeibaar worden gemaakt en vervolgens worden geïnjecteerd in metalen mallen waarin het plastic afkoelt en stolt in een bezaaide baksteen of een andere vorm. Maar wat belangrijk is, is dat elke steen en elk onderdeel nauwkeurig wordt gegoten, zodat ze allemaal in elkaar passen. Het is een precisie product dat verkrijgbaar is in vele kleuren, vormen en maten.

Verder maken o.a. de landbouw, elk huishouden en de gezondheidszorg intensief gebruik van producten die door middel van spuitgieten tot stand zijn gekomen.

Idee?

Heeft u een idee voor een product of onderdeel van een product? Neem dan gerust contact op met de professionals van HSV-TMP om te bepalen welke mogelijkheden u tot uw beschikking heeft.